Hi mommies. Ada tak mommies kat sini yang ada pengalaman benjolan pada breast?

Breast Lump while pregnancy.

2 Balas

sebelum preg sy ada benjolan dkt breastt dah operate buang sekarang dia tumbuh balik dkt breast kanan. selagi taksakit takda nanah atau perubahan apaa apaa okey je tapi kena prefer pakar okey. sy pun next appoiment baru nak bagitau dokter

4mo ago

depends pada diri nak buang atau tak tapi resiko tinggi kalau takbuang dokter cakap kalau simpan lama boleh jadi cancer. sbbtu sy pilih untuk buang. kalini my husb cakap takpayah buang time preg nanti anak dah besar sikit baru buang sbb puting breast kiri sy dah 100% tengelam sbb buat operate dulu.

Saya tkde pengalaman tpi saya ada terbaca, kalau smpai dh sakit / bernanah . Refer terus ke klinik. Tpi cuba sis tuam dulu dkt area benjolan 2-3 hari.

4mo ago

Haah cuba tuam dgn air suam, kalau ada warm Pad, bole try guna. Kalau tk surut dan menganggu better terus refer to klinik