Hai mommy nak tanya …anak yg umur 3 tahun lbih bg susu apa ya?

Brapa kali shari ya?

6 Balas

Tiada keperluan minum susu bagi anak 1 tahun ke atas. Minum air kosong secukupnya. Pastikan makanan yg diberikan kepada anak cukup nutrien yg membantu tumbesarannya. So, jimat beli susu.

6d ago

Tq ya

susu takkan boleh ganti zat yang patut dia dapat dari makanan. susu boleh bagi fresh milk atau full cream, sekali sehari atau dua tiga hari sekali pun cukup. fokus bantu dia makan.

5d ago

Tq mummy

anak sy habis je bf masa 2y3m xde dah bg susu....kdg2 je dia minum susu kotak tu sbb kakak abg dia dpt program susu kat skolah.

4d ago

skrg dia 3y lebih.mkn 2-3x shari.tp mmg ada masa ank xberapa nak nasi.jemu agknya.kena tkr la mee ke benda lain pulak

minum full cream kotak je. tpi jarang sgt bagi. cuma sy lebihkan sayur yg tinggi khasiat. salah satunya bok choi/pak choi.

5d ago

Baik tq mummy

susu full cream tepung bancuh sdri, tu pun jarang je bagi

4d ago

sama2 puan @ina. semoga anak tumbuh sehat

Sy bagi anak susu full cream fernleaf lepas umur setahun

5d ago

Dia memilih mkn jugak tapi selera mkn ada je .. air pulak air kosong dgn susu je dia minum