berabulan

Brapa bulan kira kira

berabulan
95 Balas

I think kandungan ni dah masuk 2nd trimester because line dia tu terlalu terang sebab makin hari hcg si mummies makin meningkat ketika perkembangan si kecil dalam perut. Sebaiknya beli upt digital ( clear blue) situ dia ada bagi arahan tentang kandungan berapa bulan..tak pun direct pergi jumpa doc .. Tak pun sis kira dari last day period. Apps ni pun boleh kira.. Many thing u can do dear. So congrats jaga kandungan baik². Sebolehnya cari lebih banyak maklumat tentang pregnant yea. Mudah nanti kalau dah tahu kalau tak tahu sila tanya pada yang lebih pakar InshaAllah. Assalamualaikum.

Google lahhh belajo kira sendiri... Setakat tunjuk test pregnancy tak guna.. Natang tu pun tak tau.. Kalau die boleh bercakap... Mesti die berdekah pecah perut... Asyik jumpa soalan mcm ni.. Kene rajin membaca lah kot... Hadoii 🤦‍♀️pening Makkkk

4y ago

Menyampah nk melayannya kan... 💁‍♀️ Bende simple kot.. 🙄

Pi la check kt klinik 🤦‍♀️🤦‍♀️ Mana boleh tengok brpe bulan dgn upt je.. Ya Allahhh... Takpun klu nk agak2, download sndiri apps pregnant. Msukkan tarikh last period.. Aduhh nk jdi mak org pon tak soalan gini..tak mampu nak baca

Mmg rasa nak ketawa dgn soalan mcm ni. Tapi jgnlah. Nak kira bulan bukan tgk dekat upt. Blh guna apps seperti FLO. mskkan tarikh period, dia akan kirakan berapa ninggu dh awak skrg. Atau senang pegi lah ke klinik.

kire dri tarikh last period, dri situ boleh tawu dh brpe mnggu, klu nk lgi accurate, pegi scan dkt klinik, klu tgok dr upt ni, tk dpt nk jngka dh brpe mnggu, kpekatan double line ni bgntung pada hormon hcg yg dkluarkan

Tunjuk gmbr org x thu berape bln..klau bg trikh last period mukin org leh tolong kira kn.....klau sis nk x ingt trikh last period sis belilah clear blue digital ia akn keluar sis ngdung brpe minggu.....

kena jumpa doctor ye dik, baru boleh tahu dah berapa bulan. Doctor pun akan tanya bila tarikh pertama period terakhir awak. Kalau awak tak de rekod hal tu, susah lah nak tahu. kena scan baru tahu.

Amboi sis..kitorg tak jaga period sis tiap bulan jadi kitorg ssh nak kira berapa bln dah ni sis . Ngeri betul soalan mcmni . Sorg tanya mcmni , yg lain pn pandai berjangkit jgk 🤭

Maaf la.. Kami bukan nujum pak belalang nak teka bape bulan dok main kira2.. Baik sis pegi scan ajelaa drpd nk buat kami semua pening kepala dgn post sis

Sis... Kite x dpt nk kira kalau sis x bg tarikh last period... Lain la kalau sis beli upt clear blue tu... Dlm tu siap tulis bape bulan... Sis kira sndri eh