Botol susu untuk newborn

Botol susu yang mana sesuai untuk newborn ? Minta pendapat guys ☺️

13 Balas

mana2 jenama okay bergantung pada bajet Pn. yg penting, pilih puting yg ada ciri anti colic supaya boleh elakkan kes tersedak susu. dan juga saiz kepala botol yg lebar seakan menyerupai puting ibu. beli botol kecil sudah memadai untuk permulaan. sebab newborn minum sekadar 2oz sahaja. kalau nak beli botol besar, beli bila baby dah besar. saya beli Phillips avent. ad jenama tommy tipppe, pigeon n etc. mana2 yg sesuai bajet Pn. jgn pilih botol murah yg puting warna kuning. sebab lubang puting kmungkinan besar dan susu turun dgn laju. klau newborn xpndai kawal dgn klajuan susu, tu boleh tersedak susu bila kita biarkan baby mnum sndri tnpa kwalan.

pigeon...puting lembut kofem baby suka hisap..experience dr saya...byk botol da cuba..pigeon yg bagus

saya guna avent. beli dari shoppe 😊😊

Avent Phillips. Beli dkt Shopee.

sy dh bli tommy tippee n avent..

Dr Brown

pigeon

Pigeon

pigeon

events