supplement shaklee vs ubat klinik

Bolehkah mkn supplement shaklee set kehamilan n ubat dr klinik pada masa yg sma??siapa ada pengalaman?

12 Balas

Apa2 consult doctor dulu. Kalau nk pandai2 sndri baik xpayah g klinik checkup, kalau semua yg klinik bagi nak juga tambah2..ikut sndri punya je..serasi kat org tak semestinya serasi kat kita..apa org makan semua pun kita nk makan ikut-ikutan..patut time prgnt la paling nak jaga apa yg kita makan..lagi2 bnda2 suplement tambahan atau ubat2an ni..

5y ago

Doc sy tu pun agaknya against supplement blebih2 selain dr kk bg..sy diam je lah lps tu..

Tak salah nak mencuba sbb saya sendiri consume set hamil shaklee dan alhamdulillah ok tp saya consume esp, ostematrix dan vit c plus je...doc ckp shaklee pun bgs takde mslh nak consume tp kena try and error, if rasa tak ok kena stop la...yg penting vit kk bg jgn skip

4y ago

Kalau ambik esp sis Dan obimin kk bagi MCM mana ya

Kalau da prgnt tu mkn je yg klinik bagi..sya xberani nak pandai2 tambah supplement lain selain yg dinasihatkan doctor je..takut terkesan kat baby..kalau bukan masa prgnt, takut apa2 jadi lepas baby lahir..so tepuk dada tanya akal..

kalau dah mkn supplements kk bg tu dah complete sis. sbb dosage vitamins n minerals yg kita perlukan tak lebih tak kurang, just nice. so tak perlu supplements lain. if nak mkn jugak, sila consult dgn doctor dulu.

sy mkn vit shaklee je...vit Kk sy xamek sbb bnde yg sma... doc ok je..jnji hb maintain..kcuali hb trun mang doc suh amek Kk pnye..

2y ago

ye betul.sama mcm sy.before ambil supplement shaklee sy dptkn nasihat doktor KK dlu.bila doctor kata boleh br teruskn mkn..tp doktor KK minta jgn mkn bersama supplement yg KK bekalkan sb fungsi yg sama..

Lebih prefer kk punya. Mereka lebih arif. Apa2 pun better sis refer doc sebelum consume apa2.

Refer dgn doc klu nak amik sebarang ubat/suplemen yg bkn dari doc awk bagi 😊😊

Choose one. Better ubat klinik.. Dah pregnant kn..so ikutlah nsht doc

saya amek set hamil shaklee. sbb ubat dr bagi bile makan muntah

Supplemen dari klinik free. Tak yah beli kelebih lebihan