sekadar bertnya

bolehka mkn panadol masa awal kehamilan? #bantusharing

17 Balas

ikutkan ibu hamil hanya boleh makan panadol biasa shaja bila perlu.mcm demam,sakit gigi itu yg doktor pernah bagi tahu sya lah.tapi klu awal2 ngandung ni sya takut jugak nak mkn selagi boleh tahan sya tahan smp sakit tu hilang sendiri klu kandungan tu dah besar skit berani lah tu pun klu betul2 dah tak tahan.

sy pergi hosp ampang. sy sakit kepala sangat². doc bagi makan panadol je bole. tp, panadol yg hosp bagi je. pergi klinik swasta ibu n anak, diorg ade panadol dos utk ibu mengandung. ape pun. kne pergi klinik ibu anak atau hosp.

jgn amil ubt sebarangan ya sis... sbb xsemua ubt sesuai utk ibu mgandung. klu setakat sakit kepala itu normal di awal kehamilan... utk hilangkan sis boleh hidu bau limau nipis, or letak ais di atas kepala dan bykn rehat.

saya rasa bab ni kne refer direct doctor...sakit berbeza2...jadi time pregnancy ni lebih baik refer doctor...ada org boleh jer..ada org doctor x kasi atas sbb2 sakit dia yg tertentu...jadi bgi saya baik refer doctor...

sy dlu 9w sakit pinggang,dktr cek lps tu dia bagi panadol,mkn klu sakit sangat..so sy mkn juga..x ada apa2 smpai skrg 16w dah😊

ade sy tanya dktr juga,panadol boleh klu sngat2 memerlukan..cuma ubat slesma dn ubt batuk sama skali dilarang..

boleh...tp kalau awk ade mslah mcm muntah2 lpas mkn better jumpa dokter direct

syukur masa preggy x da masalah skit kepala atau sakit yg memerlukan panadol

Boleh, awal pregnancy selalu migraine. Doktor cakap panadol je

lebih baik bertanya dan jumpa doktor untuk lebih selamat. 😊