puting

Boleh tk newborn hisap puting ? Ok x

7 Balas

Sy xbiasakan anak hisap puting sbb anak sy jenis tido lena n kalau ade hari dia meragam pon sy gune cara lain supaya dia diam.. Sy xsuke bgi sbb sy xnak nanti smpai ke besar msih nak puting n bukan senang nk putuskan puting.. Tpi kalau anak sis jenis da bgi susu pon susah nak tido atau jenis suke ngempeng ke ape boleh je kalau nak bgi tapi kene pandai kawal la.. Xboleh sentiasa berputing nanti da besar susah..

Boleh jee if nb dah ckup minum susu.. Kalau asik bf, susu dah habis, sakit pulak breast. Tp cuba kurangkan atau just nk bg bby lena. Lepas tu cabut. Sbb risau susah nak putuskan bila dah besar. Nty pertumbahan gg xcantik pulakk.

sebenarnya boleh je sis tapi kalau dapat elak kan,elak la . sebab ada yang kata takut susah nak pisah puting bila dah besar, pertumbuhan gigi tak cantik .

Bby sy sis kuat meragam,kena2x lg bby boy kuat mnyusu.. melekat dgn saya sja smpi buat krja pa2x pun xboleh,wlupn trpksa sya kena jgk bg puting..

Boleh je. Tp kena kawal la. Sentiasa berputing je tak elok

Boleh je kalau baby kuat meragam.. Beli yg orthodontic

OK je tu. Normal