For mommy anak first

Boleh tanya tak , anak first memang akan ikut tarikh due 40 weeks cukup or lebih due je ke? Ke ada je yang keluar awal ? Sebab nak get ready balik rumah mak untuk berpantang sana kalau ada chance beranak awal .

6 Balas

Setuju dengan pendapat mommy yang lain. Tiada waktu khusus sebab tu nurse/doktor sarankan 28 weeks tu dah get ready dengan bag hospital. Ada yang early due, on due, overdue. First pregnancy saya early due, bersalin 37 weeks.