Tentang Pemakanan

Boleh tak sy nak tanya kt awk awk semua, untuk awal kehamilan ni pemakanan ape je yg kite perlu makan, sbb sejak sy dpt thu sy pregnnt.. Sy bnyk makan maggi and benda benda pedas.. Sbb uh je yg ade.. Tpi risau jugak tkut dia ade effect kt kandungan kecik ni... Any suggestion?

2 Balas

Hi mommies,diawal pregnancy ni elok mkn mknan yg berkhasiat ya..sbb baby perlu zat yg cukup..maggie tu mknan instant..apalah sgt khasiat yang ada..tak dpt nak salur kat baby..make sure minum susu,mkn buah2,kurma or kekacang ya..sebab apa yg kita mkn,baby kita mkn juga😊

Makanan berkhasiat sama je macam masa sebelum mengandung. Avoid makanan mentah (sushi, telur separuh masak etc). Please jangan layan sangat keinginan nak makan yg xsihat, berkorban sikit demi baby..

5y ago

true😄bila dah pregnant bila mkn kena fikir kat baby jugak..kesian dia tak cukup zat nanti❤