Assalamualaikum hye ibu2 semua

Boleh tak Share pengalaman korang masa nak bersalin tu? Sakit tak masa nak teran baby keluar tu? Allah saya nak dekat2 bersalin ni semakin debar rasanyaa 😨 doakan saya semoga dipermudahkan ya baby sihat selamat dan ibu pun sihat selamat aamiin ❤️#firstbaby #bantusharing

6 Balas

bila start real contraction tu yg sakit. lagi besar bukan lagi awak rasa sakit. dan rasa ada benda tolak nak keluar. tu ramai mommy ajar cara kawal pernafasan semasa contraction. awak boleh cuba buat. dan selagi doctor xbg push keluar awak xboleh push. kena dgr arahan doctor. masa awak teran tu awak dh xrasa pape. sedar2 baby keluar je. mcm sy hampir kena ceaser. dr kol 10am smpi nk dkt pkol 3lbih dlm LB baby belom keluar. last2 doctor decide nk ceaser sbb takut baby lemas. doctor dok seluk ckp kepala baby atas lg. walaupon time smpi hospital tu dh 4cm. dlm bilik operate rezeki dpt normal. tp sy 2nd degree tear juga la. blood loss 500cc.

1y ago

Aamiin insyallah ❤️

sakit paling teruk masa layan contraction, lagi besar bukaan laluan lagi sakit contraction. sye layan contraction dri pkul 5ptg sampai pukul 9mlm esok nye tu. last2 emergency czer sebab bukaan no progress, stuck at 6cm. masa tu bby pon dh berak dkt dlm, ctg pon x berapa nak cantik dah. so sye pilih emergency czer. xpe la x dpt beranak normal pon. janji bby selamat. yg penting sblm masuk labour room kena mkn byk2. lagi bagus makan kurma. sbb bagi tenaga. and boleh buat urutan perineum. yg penting mental fizikal kena ready.

1y ago

Allah makin seram ye dengar 🤭 terima kasih awak sudi Share pengalaman ❤️

kalau teran bgi saya tk sakit sbb kite pikir nk kluar kn bby je.. tapi layan contraction n layan tngh jahit walaupon dye kata dh bius tpi still rase wktu dye tarik benang tu lah wktu yg rse sakit sngt 😅

1y ago

Allah yaka, seram pulak dengar 😅

Wlau ank ke5 rse masih lg tepu mcm mn rse nk brsalin 🤣🤣 https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

1y ago

Alhamdulillah saya pun insyallah nak bersalin normal je 😃

Contraction tu dia sakit mcm mna??pinggang ke?ke hat bawah tu sakit??

1y ago

lain pregnancy lain rasa contraction dia. sye masa 1st dgn 2nd pregnancy tu rasa mcm sengugut 10kali ganda. sakit dkt pinggang apa semua. tapi 3rd pregnancy nii rasa mcm gastric je. tapi kerap. kejap2 sakit kejap2 sakit. xde sakit pinggang and so on.

teran baby X sakit, contractions Tu yg sakit.