Assalamualaikum hye ibu2 semua

Boleh tak Share pengalaman korang masa nak bersalin tu? Sakit tak masa nak teran baby keluar tu? Allah saya nak dekat2 bersalin ni semakin debar rasanyaa 😨 doakan saya semoga dipermudahkan ya baby sihat selamat dan ibu pun sihat selamat aamiin ❤️#firstbaby #bantusharing

6 Balas

bila start real contraction tu yg sakit. lagi besar bukan lagi awak rasa sakit. dan rasa ada benda tolak nak keluar. tu ramai mommy ajar cara kawal pernafasan semasa contraction. awak boleh cuba buat. dan selagi doctor xbg push keluar awak xboleh push. kena dgr arahan doctor. masa awak teran tu awak dh xrasa pape. sedar2 baby keluar je. mcm sy hampir kena ceaser. dr kol 10am smpi nk dkt pkol 3lbih dlm LB baby belom keluar. last2 doctor decide nk ceaser sbb takut baby lemas. doctor dok seluk ckp kepala baby atas lg. walaupon time smpi hospital tu dh 4cm. dlm bilik operate rezeki dpt normal. tp sy 2nd degree tear juga la. blood loss 500cc.

1y ago

Aamiin insyallah ❤️