Assalamualaikum hye ibu2 semua

Boleh tak Share pengalaman korang masa nak bersalin tu? Sakit tak masa nak teran baby keluar tu? Allah saya nak dekat2 bersalin ni semakin debar rasanyaa 😨 doakan saya semoga dipermudahkan ya baby sihat selamat dan ibu pun sihat selamat aamiin ❤️#firstbaby #bantusharing

6 Balas

sakit paling teruk masa layan contraction, lagi besar bukaan laluan lagi sakit contraction. sye layan contraction dri pkul 5ptg sampai pukul 9mlm esok nye tu. last2 emergency czer sebab bukaan no progress, stuck at 6cm. masa tu bby pon dh berak dkt dlm, ctg pon x berapa nak cantik dah. so sye pilih emergency czer. xpe la x dpt beranak normal pon. janji bby selamat. yg penting sblm masuk labour room kena mkn byk2. lagi bagus makan kurma. sbb bagi tenaga. and boleh buat urutan perineum. yg penting mental fizikal kena ready.

1y ago

Allah makin seram ye dengar 🤭 terima kasih awak sudi Share pengalaman ❤️