pregnancy

Boleh tak sesiapa terangkan mcm mana nk kira nk record pergerakan baby...xberapa faham la...skg dah 28w4d

1 Balas

Setiap kali rasa pergerakan .. Kira 1 kali gerak .. Dorg bg tempoh 12jam kan .. 9am - 9pm .. So kalau pkol 4pm tu dah ckop 10 tulis la lkol 4 .. Biasa masuk 36w mmg lmbt sikit la nk ckop kn prgerakan tu .. Kalau dlm tempoh 12jam tu tak ckop prgerakan boleh la g cek .. N kalau dah ada rasa sakit ke ape ke .. Kalau confius .. Boleh terus pergi cek .. Sbb baby dlm perut kan .. Kita tak tau 😊

4y ago

Okey tq ye atas info nya...😘