Kira pergerakan janin .

Hai mommy2 semua . Boleh tak terangkan agar saya boleh lebih faham macam mana nak kira pergerakan janin ? Hritu nurse ada terangkan tapi bila balik rumah jadi confused mcm mana nak kira sebab ada kuat , ada slow pergerakan tu hmmm

1 Balas

Kira gerak baby start 9am-9pm. Gap gerak baby 10-30min. Seelok jangan lebih 7pm. Bay tendak, siku or pusing tu semua kategori pergerakan baby. Baby sedu or perut mengeras bukan bby gerak. Baby gerak slow pon still kira 1 pergerakan x semesti pergerakan yg kuat je kira. Contoh kira gerak bby start 9.10am baby tendang tu 1 pergerakan. Pukul 9.30am baby pusing kira pgerakan yg ke2

4y ago

Terima kasih ♥️