First time mommy

Hai, sy nk tanya pergerakan baby hanya dikira tendangan yg kuat shj ke? Kalau dia tendang tp slow je adakah tidak dikira? Sy masih tak fhm nk kira pergerakan baby. Nurse ada terangkan tp kurang fhm. #firstbaby #pleasehelp #1stimemom

1 Balas

Macam ni puan. Bila baby gerak sama ada tendang ke gerak biasa ke, boleh tick. Contoh dalam stgh jam atau 1 jam tu dia gerak banyak kali, awk cuma tick 1 kali je. Macam sy dulu kira setiap stgh jam. Janji cukup 10 gerakan dlm 12 jam 😁

3y ago

Terima kasihhh puan🥰