ingin tahu

Boleh tak sapu minyak angin dekat perut.. tak selesa sgt rasa perut nie.. berangin..bkn minyak angin yg panas.. minyak biasa je mcm TYT, Afiat ke? Boleh x?

14 Balas

sebenarnya ada ja yang cakap boleh. tapi lebih ramai cakap tak boleh.. saya tak berani. saya lagi sanggup sakit dari ambil risiko. kalau effect tu saya ja takpa tak sanggup kalau anak yang kena effect. kalau boleh tahan cuba la tahan jangan letak tapi kalau dah tak tahan cari minyak yang tak panas. elakkan sapu direct ke perut.

Owhh.. skarang sy dh 12week tpi still alahan kembung perut x ok2 lagi.. sbb tu tnya.. x pernah ag lah sapu minyak kat perut... tapi dh ter fikir nak sapu.. hihi.. tq semua bagi pendapat..

Sy pun xberani jgk.. tp dh x tahan sgt sy letak dkat blkg pinggang.. bgi rsa2 ja.. sambil2 picit manja.. Nk letak dkat perut pun trpikir jgk ksian baby dlm perut nii nnti😁

Better yg pnas2 atau xpnas pon jgn letak kt perut..nurse sndri bgthu jgn letak ape2 kt perut tkt effect bby..Letak kt belkng2 je...

Org dulu dulu cakap. Kalau letk minyk nnti prob dkt bb , kalau tk naik tanda biru2 dkt bdn , lain jdnya

Sy pkai minyak kelapa Dara d'aura. Alhamdulillah rsa Selesa sgt. Minyak lain cth TyT sy x berani pkai.

Kalau boleh jangan. Nak tidur tu pakai stokin. Makan ikut waktu. Jangan biar lapar. Hee

Sy tak berani sapu.. kakak sy pn kata tahan je la jgn letak minyak angin..

Alamak tak.tahu pun..saya main letak jer..lagi2 kalau perut berangin 😌

Sya sapu je tak tahan sgt pedih je perut myk cap kapak n tyt oky je