sapu minyak angin ..

salam boleh saya tahu , kalau mengandung 9week , bole ke kita sapu minyak angin pada pinggang dan perut ?????? sbb malam2 perut mmg tak selesa , mcm angin ... boleh bagi pendapat ? dan cara lain untuk hilangkan rasa tak selesa tu ????

12 Balas

Mak sye pesan, sapu minyak jangan pada perut dan pinggang. Sapu bahagian dada ke atas, tapak kaki dan bawah lutut. Sye dulu doktor pesan untuk jaga makan untuk elak angin. Jgn bagi perut lapar. Makan sikit2 tapi kerap dan jangan makan kenyang sgt. Lepas mkn jangan terus baring.

5y ago

oo ... yeke ... okey2 baik sis .. trma kasih yaa ...

saya dulu pun kerap sangat rasa sakit pinggang dan perut . tapi minyak angin memang mak2 tak bagi sapu kat perut . saya guna minyak massage biasa je . minta tolong suami urutkan pinggang 😁

5y ago

aah .. sya ni perut tk selesa .. tpi bila sapu mnyak biasa , tak puas ...

Saya sapu bahagian atas perut dgn belakang sj. . sbb perut Saya selalu kembung ,jd minyak angin dh jd sahabat sejati Saya 😂

5y ago

Sama la.. Sy pn selalu sapu area atas perut.. First trimester sy mmg kuat angin.. Smpai gastrik.. Dh masuk second trimester baru lega bab angin.. Tp bab lain plk dtg.. 😁😁 Sabor jelah.. Hiii

Try telan halia sis. Halia tu potong kecik2 mcm pil ubat 2 3 biji. Then telan mcm ubat. InsyaAllah nt perut selesa. 😘😘

5y ago

Yap telan je. Sy dh tnya nurse dia ckp bole je. Mmg menjadi dgn sy.

sama la kta ni sis...sy asyk sndawa je..tp x sapu mnyk angin kt pinggang..sy sapu kt blkng tengkuk n kt leher je

5y ago

yeke ... tiap malam mesti tak selesa nk tdo sbb perut meragam ..

sy sapu bhgian atas perut & blkang bdn..bfore tdo sy sapu kt tapak kaki dan pkai stokin..

5y ago

oo .. okey2 .. tq sis

Jangan je minyak panas. Tambah tak selesa perut tu nnti 😂

Myk panas sy prefer buh kt betis n pggang je.. perut x ltk pun la

5y ago

oo okey2 .. baik sis..

Bole sis.. Sy sapu jek kat ulu aty, n blkg pinggang..

Sapu belah blkg blh sis. Di bahu semua blh

5y ago

oo .. okeyy tq ....