Craving durian's

Hi mommies,mommies nak tanya bole tak? klo craving durian sangat" bole x kita makan? sebab ada yang kata xbole

7 Balas

Berpada2 juga makan durian. Kalau xde gdm ok je mkan 2-4 ulas camtu . Kalau ade gdm tu better elakkan or kalau tringin pun amik la 1-2 ulas je. Tp cover dngan air masak la minum bnyak. Yela dirian ni tinggi gula. Saya pun mkan je durian baru ni 3-4 ulas mkan dah

Saya baru makan durian hari ini dalam 5-6 ulas. dah 3rd trimester. sebelum ini masa 2nd trimester ada makan juga dalam 5-6 ulas juga, setakat ini ok juga. lepas makan kena minum air banyak2. apapun ikut badan masing2.

boleh ja mkn.. tp berpada².. ikut apa yg Dr Imelda dgn Dr Samhan bgtau.. mkn 2-3 ulas utk ulas yg isinya besar.. dan mkn 4-5 ulas shj utk isinya kcik.. sbb durian tnggi gula.. jd itu disarankan Dr.

11mo ago

orites kak terima kasih❤️

Kalau sy xberani makan kalau 1st tri, makan jugak cuma maybe 4-5 ulas je. Kalau dh 3rd tri sy mkn belas2. Tapii ikut bdn masing2 ada yg xboleh..yg penting air kena minum byk.

11mo ago

ou saya da sec tri so tringin sangat jdi saya try sikit

Saya makan masa 1st & 2nd.. alhamdulillah tk sangkut gdm tapi kena ikut badan org juganya, kalau mmg ada risiko baik elakkan

11mo ago

okay faham,thank youu rep ❤️

Sy teringin sgt hr tu. Mkn jugak la 3 ulas. Ioi. Fuh merecik. Lps tu dahhh xmkn lg. Huhu. Lpskan ngidam je

11mo ago

sama la saya

boleh

11mo ago

baikk terima kasihh sbb commnt 🥺