BOLEH KE TAK ?

Boleh tak makan fast food even tak kerap? #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

BOLEH KE TAK ?GIF
10 Balas

Boleh. Janji kawal amount dan kekerapan. Bg saya merapu kalau masa pregnant je tiber semua benda tk boleh makan, kemain memacam alasan itu ini. Food intake should be sama je dgn waktu tk pregnant, yg mana kita tau tk elok makan byk tu kita kawal portion.

Time pregnant ni nak makan ape pun mkn je jgn mudarat dah la..hehehe..teringat masa pregnant 2nd dulu mmg hari2 kena ada 1 burger mc’chicken mcd tu..dah makan nasi pun tetap nak tu jugak..x makan time tu, confirm makan tgh malam😂

Boleh asalkan tak kerap. just nak sampai hajat mengidam. 🤭 Sy tengah aim Prosperity burger ni. 🤣 Tapi kasi lepas check up minggu ni dan BSP test minggu dpn lah. Entah boleh bertahan ke tak tunggu minggu depan. 😅

3y ago

baik2 hahaha insyaAllah semoga kita sihat2 insyaAllah

Bole makan tp kurangkan perisa. Kalau mcm maggi tu, kurang perencah, lebihkan sayur dan protein.

boleh kalau teringin tp jgn selalu

sesekali boleh ar..

bole tp jgn selalu

3y ago

baik baik tq🥰

Berpada2 😁

3y ago

🥰

bole jaa ...

boleh je