Scan bby, berat baru 994gram for 29 week pregnnt! Normal ke?

Boleh tak bgi tips nak berat baby naik ? Bukan berat saya naik ? Doct bg 2 week masa untuk naikkan berat baby.. Korg rasa apa patut saya buat?

13 Balas

lebihkan protein , dada ayam , ikan , lebih kan jugak fibre seperti sayuran hijau .. kurgkan karbo .. eat clean , 5 bulan dari awa hamil xd minyak langsung .. rebus2 dan bakar atas pan je .. beras pon tukar beras perang .. amik wholemeal punye mknan je .. air kene cukup , ibu saya jurulatih permakanan , die yg bagi cara permakanan sehat tu .. alhamdullilah saya buat baby saya sehat dan berat pon stable .. ade gak sekali sekala scan .. berat baby lebih seminggu .. berat saya pon tak naik .. HB x pernah low .. perut takde laa kembang cam belon sgt , baby pon kalau gerak aktif .. saya sndiri sdg amalkan sbb nak baby kite baik baik je smpai lahir .. selamat mencuba 😃

4y ago

terima kasih sis 😘