Scan bby, berat baru 994gram for 29 week pregnnt! Normal ke?

Boleh tak bgi tips nak berat baby naik ? Bukan berat saya naik ? Doct bg 2 week masa untuk naikkan berat baby.. Korg rasa apa patut saya buat?

13 Balas

lebihkan protein , dada ayam , ikan , lebih kan jugak fibre seperti sayuran hijau .. kurgkan karbo .. eat clean , 5 bulan dari awa hamil xd minyak langsung .. rebus2 dan bakar atas pan je .. beras pon tukar beras perang .. amik wholemeal punye mknan je .. air kene cukup , ibu saya jurulatih permakanan , die yg bagi cara permakanan sehat tu .. alhamdullilah saya buat baby saya sehat dan berat pon stable .. ade gak sekali sekala scan .. berat baby lebih seminggu .. berat saya pon tak naik .. HB x pernah low .. perut takde laa kembang cam belon sgt , baby pon kalau gerak aktif .. saya sndiri sdg amalkan sbb nak baby kite baik baik je smpai lahir .. selamat mencuba 😃

4y ago

terima kasih sis 😘

Td g scan baby dgn pakar di kk..dia cek baby bsr 29w tp bsr dh 1499grm..siap tanya lg..ada mkn coklat ker..akk ada gdm..memang x mkn coklat tp kue2 time bulan puasa tu normal lah mkn ckit🤭..agaknya coklat blh bsr kan baby😂..sebelum ni pun akk dh ada ank yg lahir 4.3kg..x de gdm pun..

4y ago

Tu yg baby berat normal..cuba lah amal2 kan mende2 manis kot baby blh bsr😄

dulu saya scan masa 28week berat 1.2kg kira normal la ikut usia haha banyakkan minum susu kasi baby kuat n banyakkan makan makanan yg bkhasiat mcm sayur ke buah ke kalau boleh jgn skip makan sarapan tengahari malam

Sy 28w, baby 1.4kg. Banyakkan mkan sayur2 hijau, minum susu, makanan sunnah, protein.. Lupakan dulu kopi, teh, coklat (kalau teringin, ambil kuantiti sedikit). Selamat mencuba 😊

Sy 28w hritu scan anggaran 1.2kg bby. Sy minum ssu kambing. Mkn tu mcm biasa je. Vitamin yg klinik bg jgn skip. Cuba mkn bijirin, keju ke.

sis mnun suau cmpur dngan kurma...amalkn setiap kali brbuka dn brsahur

Banyakkan minum susu... Inshaallah..

baby kecik tu sis.. patut dh 1kg++

4y ago

bleh jd la sis..

sis makan sayor brokoli ..

sis bgi jer susu formula