Bersama dengan suami hamil 7 minggu lebih,adakah boleh??

Boleh tak bersama dengan suami,walaupn bermain di luar sahaja,tidak ke dalam..maaf tanya macam ni,saya baru hamil 7minggu lebih

9 Balas

boleh cuba cari previous post. ada mommy tanya soalan sama macam awak. awak boleh tengok ramai mommy jawap dkt sana. ikot atas condition awak sendiri. if previous pernah ada sejarah keguguran lebih baik elakkan. awal2 tremister ni tak digalakkan bersama. sebab kandungan masih fragile

Sy belom tau lg waktu 7 minggu tu dan on mcm biasa. bila tau dlm week 10 baby ok je bila scan. Tp rsanya ikot pada orang jgk. refer Dr. semua org x sama. Sy pon lps tau kurang2 dah sampai trimester kedua sbb risau jgk

For me lah stop bersama in 1st trimester. Sbb awal2 mcm ni lah kena jaga. Saya baby dah terbentuk baru saya bersama. But depends jugak boleh tanya u punya gynae. Tapi kalau nak berhati2 1st trimester ni stop dulu.

1st trimester tak digalakkan dear sebab rahim tak strong lagi. Masuk 2nd trimester ok. Tapi apa pun, refer dgn dr sebab dr akan advise kalau rahim awak ok untuk have sex semasa mengandung.

General advice tak digalakkan. Nak yang lagi tepat u tanya gynae u sebab setiap orang kandungan tak sama.

boleh je sis kalau doktor x kata u ada pregnancy yang berisiko baru la kena hati2

saya dulu masih okay untuk bersama. cuma takboleh terlalu kasar

tak digalakkan

boleh je