Suami minta untuk melakukan hubungan suami isteri

Nak tanya. Saya baru hamil 7 minggu. Tapi suami nak bersama boleh ke?

11 Balas

Depends masing2...macam saya memang tak boleh,anak first lepas bersama keluar darah,pergi hospital dr bagi duspathon...dr saranakan awal2 ni jangan bersama lagi,seeloknya tunggu sampai trimester kedua...kandungan kali ni dah tak berani nak bersama awal2,tunggu 14w baru bersama tu pun slow je sebab risau, alhamdulillah tak ada apa2,risau sebab kandungan yang kedua keguguran masa 10w...apa2 pun atas diri masing2...ada yang boleh ada yang tak...

Depend tp sy dulu ms ank pertama sy elakkn.cuma puaskan suami cara lain le tp bila ank2 seterusnya sy lyn je klu suami nk wp masa early trimester..cuma jgn kuat2. Infact sy tetap bersama je till nk bersalin. Alhamdulillah selamat

Boleh ja sis. Tp kena hati2 jgn kuat2. Kalau rahim tak kuat better jgn dulu. Sy sblm ni gugur 5w lpas bersama. Kalini pregnant dh 8w doc suggest makan duphaston. Alhamdullilalh okay ja kalau bersama

Bolh je sis sy pon baru 7 minguu🤣 suami mintak jee , x kn nk tolak, tp bincang laa n suami jgn kuat2 sbb kandunganx brape kuat,

boleh je..tapi selow2 je..sy PON alhamdulillah dh msuk 10minggu kali kedua dh..yg hari tu gugur masa 8minggu...

kalau jenis rahim lemah mmg kne elakkn dlm 2bln ke bawah .

boleh kecuali klau dinasihatkan doc utk elakkan..

ok je sis.. ht2 laa ye, slow2 hihi

boleh je

Boleh je