Paksa bersalin

Boleh tahu kenapa ramai xnk paksa bersalin yaa ? Maksdnya lebih due . Lebih Sakit atau mcm mna yaa ?

13 Balas

sakit kjp dtg kjp hilg..sy smpai tumbuk dinding bila skt dtg da xtahu nk luahkn mcm mna sktnye dkt hubs..sy kena induce sbb gdm.. check up 36w doc kata kalau bsp xcntk 38w bsln,37w check up lg doc bg pilihan nk 38w induce @ tggu smpai skt sndri then hubs plh 38w induce.

2 kali besalin 2 kali kena induce..sakit tu berterusan,sakit bagai direntap2 pinggang rasa mcm nak tercabut..sakit ya amat sgt,pastu lama pulak tu selagi tak terbuka laluan kena masuk lagi ubat..ubat kena masuk 4 jam sekali.. Harap kali ke3 ni xkena induce..

Sy dlu induce overdue..ikot badan jugak klau bole terima or baby aktif bg kjesama x berapa sakit..bukaan akn naik mendadak tnpa sedar..tau2 baby nk kluar..lain org lain kn..demi kebaikkn baby tolak la rse sakit..Inn shaa Allah moga dipermudahkn sis.

Paksa bersalin or induce mmg sakit. Sbb tue rmai org prefer normal deliver like contraction ckit, lepas tu kuar tanda or air ketuban. Bila bukaan dah smpai limit dia like 8 cm ke br blh push baby kuar xdalah nak kena tahan sakit induce tu.

3tahun yg lepas sy kencing manis (ketika hamil) ..so smp due pon xrasa nk bersalin...diorang masukkan ubat ,sakit gak lah...pastu xdk rs juga ..lps sehari..masuk lg 1ubt..awal pg bru rs sakit..jika xrs juga..kena operat

Induced sakit sgt2 😭meronta2 ats ktil sakit dtg ok sakit dtg blik ok..umm dia mcm tarikk bila sakit tu dtg..dgn tali pinggang jntung tu lg 😭nk kncing msuk tiub..apak ngiluu..smua sakit bila da dlm LR😭😭😭

dua2 anak sy induced drip.. tp anak kedua sy dp merasa normal contraction selama sehari tp doc decide utk induce drip sbb slow progress.. betul la yg dikatakan induce drip lebih sakit dari normal contraction

induced sakit. contraction skjp dtg skjp dtg tapi bukaan slow. lebih 12jam tahan sakit meraung2 atas katil. sakit sampai tiada air mata😊tapi lepas baby keluar terus hilang rasa sakit tu. kenangan sungguh.

bagi sy induce memang sakit. tak sama dengan sakit natural. masa anak sulung sy induce 2 kali. sakit non stop 13jam.. doa banyak2. mgkin lain orang lain. 😊

Saya induce. Sakit. Tapi tak boleh compare dengan bersalin natural sebab baru anak sorang. Ada yg ckp induce lagi sakit sebab dipaksa kan