Susu untuk ibu mengandung

Boleh suggestkan susu yg ok n terbaik di pasaran untuk ibu mengandung? Sebab sy agak susah nak minum susu ni.. suka keluar balik 😞 tq ye semua

20 Balas

Hai sis. Saya pun sama, puas cuba minum susu tapi mcm tak boleh telan. Beli susu calla kat tiktok perisa strawberry pun tak habis-2 sampai skrg. Pastu mak saya ada beli susu tepung brand similac mom, itupun tak tersentuh sampai hari ni. Puas kena bebel saya ni 😅. Bkan tak nak minum tapi ntah lah tak thu kenapa payah sangat nak telan. Nasib baik saya boleh minum susu HL, saya selalu minum yg kotak merah (rendah gula).

8mo ago

susu hl pun okey dh sis hehe

Kalau tak boleh minum jangan paksa sis. Sama macam saya la memang tak suka minum susu. Masa pregnant bagitau dr, dr bagi pil calcium. Sis boleh try cari kat pharmacy. ☺️ Tapi tu pun saya tak boleh telan sebenarnya sebab besar dan bau susu. Kalau sis nak try dulu pun ok je. 2 kali pregnant saya memang takde minum susu & makan supplement calcium langsung. Redho aje 😆

8mo ago

Hahahahahaha sy xleh pulak minum air coklat masalahnya.. klu kopi on 🤣🤣🤣🤣

Saya minum susu karihome mama..so far boleh telan lah..sebab dia tak manis tak bau hanyir..n yg penting tak buat saya sakit perut..mcm susu dutch lady dgn hl buat saya sakit perut..kalau sakit yg sekali buang dah oky tak pe..ni akan kerap ke toilet..

Dalam banyak banyak susu masa first trimester tu saya hanya boleh minum HL dan milo. Tapi kalau jenis memang tak boleh masuk better puan makan supplement calcium. Calcium penting masa hamil terutama first dan second trimester. Good luck 🥰

Same as me, x boleh tahan susu punya bau.. I tried Similac mum either in chocolate or strawberry 🍓 but kena tahan bau habis segelas susu then terus makan banana ke buah buah selepas minum susu. This helps for me

Kalau saya, saya boleh minum frisogold mom. Sedap & tak manis. Tak rasa hanyir susu kambing pun. Tapi kalau sis taknak minum susu, boleh try calcium. Lebih elok yg ada vitamin d utk penyerapan calcium tu

8mo ago

Ini haa. Frisomum gold.

saya minum susu farm fresh .. semua perisa 😃... tukar tukar setiap hari minum 3 glass. pagi..ptg..malam.. pastu minum susu anmum (materna dan sekarang lacta)..

Sama la saya sis, kalau susu mengandung yang kena bancuh mmg tak boleh telan. Dr advice minum fresh milk but make sure pure fresh milk without sugar

Sy mnm susu kambing wildan rs ye xslp, sbb sy alah pd susu lembu,,tp sbbrye lps mnm sy mcm mual so sy mnm smggu mcm skli then skip🫠

sye bley mnum susu dutch lady strwberi/kurma je.. Tp sye x mnum byk pn.. smggu mnum 2-3x je.. susu coklat tkot kcu hb..

8mo ago

Yg ni sy xleh masuk hahahahaha