Tak minum susu

Hi, boleh suggest tak supplement apa yg okey utk menggantikan susu.. sbb saya jenis yg tak minum susu.. skrg tgh preggy 5w.. please help, tq :)

17 Balas

Makan tablet calcium jer. Pastu after 1st trimester ambik multi vitamins yg Dr bagi Good enough dah. Aunty kat pharmacy recommend natural factor calcium magnesium tablet ni kata can help to ease problem kaki kejang so I change to this brand masa preggy 32 weeks and surprisingly problem kaki kejang sy memang getting much better..

Buah apa yg sis selalu makan ya? Sbb ada terbaca ada jenis2 buah yg tk boleh mkn awal2 kandungan.

Makan buah , sayur bg bnyk sis . Sy preggy pn tak minum susu . Tp sy banyak makan buah sayur badam kurma

blh try ambik supplement calcium...tp apa pn sblum consume apa2 better consult dgn doc dlu yer sis

Dlm apps ni bgthu boley minum soya kn.. Tpi nurse bgthu saya jgn amalkn minum soya x elok...

5y ago

Yupp..

Aah. Sye pun tetiba liat beno nk minum susu.. Geli n mlas nk minum susu.. Tp ksian baby..

Boleh try cari vitamin yang kalsiumnya tinggi, + kan vitamin c setiap hari❤️

calcium supplement,tnya dr dahulu sblum consume..sama ada ssuai atau tak..

sy pun xminum susu.. ambil obimin shj.. xbuat buku lg.. dh lpas 9w dh..

Doktor suggest sya utk ambil obical