Supplement apa yg ok untuk tambah susu

Boleh start consume dari sebelum bersalin ke??

2 Balas

x perlu.. suplement.. sejurus slpas bersalin akan ada susu.. tp atas rezeki ada yg bnyk ada yg sikit.. jd slpas bersalin blk rmh.. terus cari bidan / cl untuk berurut.. & jgn lupa juga call kk bgtahu dh bersalin & dh blk rmh.. nt misi akan suruh dtg kk untuk pemeriksaan kuning anak & keadaan luka ibu.. milkbooster yg dijual / suplement bkn 100% membantu bnykkn susu.. yg penting adalh atas minset ibu sendri kena selalu positif & fikir susu aku sentiasa bnyk cukup untuk anak aku.. jgn down fikir bkn² itu akan mempengaruhi hormon penyusuan.. yg penting jgn tinggal mknan wajib utama iaitu.. nasik.. sayur sayura.. lauk cth ikan.. ayam.. daging.. telur.. kekacang.. minum air kosong bnyk.. minum susu juga klau tekak blh trm susu.. lpastu kerapkn bg susu pd anak.. inshaAllah susu akan sentiasa bnyk.. selanjutnya blh cari lagi ilmu ttg penyusuan..

2y ago

terima kasih sis info❤️..sbb anak 1st so tak tau sangat.

susu akan keluar lps bersalin nnti. xperlu risau pon. lagi kerap bby menyusu lagi byk susu keluar.