assalamualaikum mommy ♥️

boleh share x apa keperluan ibu n baby yg perlu d beli untuk bawa ke hospital ???? sory saya pregnnt ank prtama n xda pngalaman .

2 Balas

💕 LABOUR ROOM - pampers 1 pc ✅ - mittens 1 pair ✅ - booties 1 pair ✅ - longsleeves shirt & longpant 1 pair ✅ - swaddle 1pc ✅ - beanies 1pc ✅ 🤱DAY 1 - pampers 1 pc ✅ - mittens 1 pair ✅ - booties 1 pair ✅ - longsleeves shirt & longpant 1 pair ✅ - swaddle 1pc ✅ - beanies 1pc ✅ 🤱DAY 2 - pampers 1 pc ✅ - mittens 1 pair ✅ - booties 1 pair ✅ - longsleeves shirt & longpant 1 pair ✅ - swaddle 1pc ✅ - beanies 1pc ✅ 🛍️ EXTRA - pampers 15 pcs ✅ - mittens 1 pair ✅ - booties 1 pair ✅ - longsleeves shirt & longpant 1 sets ✅ - swaddle 1pc ✅ - barut 2pcs ✅ - beanies 1pc ✅ - blanket 1pc ✅ - handkerchief ✅ - minyak kayu putih ✅ - nappy cream ✅ - baby lotion ✅ - baby wash ✅ - bedak ✅ - wet tissues ✅ - cotton ball ✅ - towel ✅

For me, segala jenis baby shower cream, bedak, nappy cream etc sy tak bawa pi hospital.. sebb tak guna pun.. just bawa keperluan mandi utk diri sendiri .. sebb baby tak dimandikan pun time kat hospital waktu tu.. for baby bawa diapers, a set of pakaian dia...