Barang kelengkapan baby n ibu selepas bersalin

Saya cuma nak tnggu due je, boleh tahu barng keperluan ibu apa ye sewaktu berpantang or di hospital ? n baju baby lepas bersalin, perlu beli keperluan apa ye, sy bru beli baju baby n tilam baby, #ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

-barang mandian baby (tuala, sabun, alas getah/plastik tukar pampers, pampers, losyen, minyak telon, nappy cream) -barang grooming baby (sikat, putik kapas, kapas, ketip kuku atau trimmer, minyak baby) -pakaian (baju lengan panjang, seluar panjang, baju lengan pendek, seluar pendek, baju lubang2/jarang, barut, mitten&booties, topi) -barang tidur (tilam, bantal, selimut, kain bedung) -keperluan menyusu (nipple cream, breast pad, milk collector, nursing cover, maternity bra) -ikut kesesuaian keperluan (netting nyamuk, carseat, stroller, botol susu, katil baby dll.) -barang ibu (pad yg besar tak kisah overnight atau maternity, seluar dalam disposable, stoking) ini setakat yg saya dapat senaraikan..

baju bby, maternity pad or overnight pad beli byk2. pampers wajib beli. size nb dgn size s. depends dgn size bby. kalau bby besar beli je size s terus. pam susu, nippple cream, mitten n botties, bedung, barut, towel, toileteries bby. baby cot stroller car seat kalau ade bajet lebih. tmpt tuam bby, bengkung ibu, stokin ibu, kain batik, breast pad, alcohol swab nak sapu dkt pusat baby nnti, minyak baby, bag baby, botol susu, susu formula standby pek kecik dlu, wet tissue, cotton bud, ketip kuku baby, sabun basuh baju bby, selimut baby, milk storage bag.

2y ago

bila kita bersalin ada keluar darah nifas. lagi byk dari period. and perlukan byk pad. sbb darah keluar antara 40 ke 60 hari. depends on org. and wajib selalu tukar especially kalau kite bersalin normal, tkut ade infection kt tmpt jahitan nnti kalau jrg tukar.