senarai keperluan bayi n ibu

Hai mommies..boleh x share keperluan untuk bayi n ibu..saya dh 19w2d..nk plan beli keperluan perlahan2 dah?????tp xtau nk beli.ape???

4 Balas

KEPERLUAN BERSALIN MAMA & BABY Confinement Needs: 1. Bakul pantang 2. Kain batik 3. Stoking tebal 4. Maternity pad 5. Thermos 6. Sweater 7. Bengkung 8. Phytonatal NR 9. Tungku 10. Horlicks 11. Biskut hup seng 12. Minyak herbanika/lotion Breastfeeding: 1. Breast pump 2. Breastmilk storage bag 3. Nursing cover Baby's Needs: 1. Kelambu 2. Diapers bag 3. Changing mat 4. Baby wipes 5. Cotton bud 6. Minyak telon 7. Minyak gamat 8. Thermometer 9. Botol susu 10. Rak botol susu 11. Sabun botol susu 12. Berus botol 13. Set mandian 14. Sabun baju 15. Hanger baju 16. Bakul baju kotor 17. Tabung 18. Tilam 19. Bantal extra 20. Kain buaian 21. Besi buaian 22. Elektrik buaian 23. Bath tub 24. Baby carrier 25. Baby car seat 26. Baby cot 27. Stroller 28. Baby nail clipper Baby's Basic Needs: 1. Baju tidur 2 psg 2. Baju l/sleeves 2 psg 3. Baju lubang 3 psg 4. Rompers 5 psg 5. Jumpers 2 psg 6. Napkin 6 helai 7. Barut 6 helai 8. Tuala 2 helai 9. Selimut 1 helai 10. Mitten 3 psg 11. Swaddle 2 helai 12. Newborn diapers

4y ago

Wah..thanks alot

Cth brg2 keperluan utk newborn... Harap dpt membantu 😊

Sy pun plan nk start beli barang baby dh. Now nk masuk 22w 😁

😊😊😊😘😘time kasih