Hai.. Sy nk tanya ada tak sesiapa yg ada pengalaman bersalin di hospital putrajaya. (Bukan fpp).

Boleh share mcm mana procedure? Kena booking dulu ke tak?

1 Balas

Sy bersalin di putrajaya. Masa tu belum covid lg 2019. Just walk in je..jgn lupe bwk buku pink..nnt nurse akan minta husband ke kaunter pendaftaran utk bayar deposit. Masa tu deposit RM800.. tp nurse akan check dulu ada ward kosong atau pun tak..jika penuh mereka akan minta ke hospital serdang atau jika kandungan tidak berisiko, puan akan dirujuk ke pusat bersalin berisiko rendah samada di p8 atau p18 tak silap sy. Skrg ni mungkin ada SOP berbeza sbb musim covid ni..puan boleh pegi dkt unit bersalin dkt atas bukit tu utk tanya atau call je mereka..so far ok je bersalin di sana. Alhamdulillah sy dapat doc pakar masa melahirkan baby & semua perempuan. Mereka sgt cermat membantu. Mkn pun sedap..lepas bersalin terus merek buatkan air milo & bg biskut.. alhamdulillah..