Anyone knows the procedure to deliver at hospital putrajaya?

Mcm mana nak bersalin kat hosp putrajaya eh? If I x nak buat booking FPP, boleh ke? And yg mana lagi mahal, FPP or bersalin terus kat hospital. First time mommy, so pls share your advice 😀

1 Balas

Hi ... sy baru bersalin dkt hospital putrajaya pada 12/2/22 ... sy dtg walk in je lepas ada tanda pecah ketuban . Deposit Rm800 dan sediakan Rm1 utk daftar . Nurse akan tanya nanti nak katil dua , tiga (Rm90) @ empat (Rm60) tak silap sy sbb dah lupa 😸 . time sy doktor semua lelaki yg cek . start dari cek pembukaan cm , sambut baby dan sebelum balik seluk lagi untuk cek jahitan sbb bersalin normal . Sebelum sy terlupa , husband boleh masuk teman yer hanya dekat laboor room . jd sebelum rasa2 baby nak keluar tu cepat2 call husband suruh standby (isi borang & swab test (sediakan sendiri) . Semoga dipermudahkan awak .

1y ago

hi sis. nk tnya. klau dah ade tanda nk bersalin pastu dtg walk in je ke hosp putrajaya, mmg dia terima je ke? ke klau ade risiko mcm ade gdm diet control ke atau buku pink sticker hijau ke dia xnk ambik?