1st Baby..

Boleh share masa anak first, mommies2 semua bersalin masa berapa minggu?

47 Balas

Due dia 12 march tapi 20 feb dah kena serah diri induce belon sbb baby besar seminggu duduk dalam ward sbb baby xna keluar lagi belon pun xjatuh dlm 24jam tuh doktor keluar kan belon nya baru jalan 3.1cm 25feb baru baby nak keluar alhamdulillah semua dipermudahkan walaupun dalam tengah sakit masih boleh ketawa macam orang xingat dunia 🤣 baby pun xde la besar mana 3.4kg je normal 37 weeks 2day

Overdue 🤭🤭🤭 tapii...hri kna msok wad hri tu jgk trun tnda...klau tidk kna msok wad tgh hri tpi pagi da g hosp sbb da trun tnda..doktr bg dlm 24hrs kot klau xbrsalin kna induce. Alhamdulillah hri brsalin tu malam tu contraction makin kuat..esk nya dktr cek bukaan da 4 ke 6cm..so xjdi induce. 😁 Pkul 10 lhir nya puteri sulung yg skrg da usia 2y7m alhamdulillah 😊

baby saya suka duk dlm perut takmau kuar 41 week kena paksa kuar..macam macam induced kenaaa 😅..last sekali induced drip, Bukaan 9cm Dr suruh teran trus 12jam tak makan tak minum mana mau nk neran nya aleh aleh kena vacuum... alhamdulillahhh baby sihat sihat saje masa lahir..

Sy tepat2 je 40 w sebab dr Pakar buat stimulation. Masa pkp kalau nak husband msuk labour room kena buat test covid dan test tu valid 2 minggu je. So tak bersalin2 dr Fatimah pun bukak laluan pakai jari je. Esok nya terus bersalin. Alhamdulillah dipermudahkan.

39w3d.. smggu jgk bukaan 2cm nak ke 6cm.. doc bg blk, rse sakit bru dtg blk sbb ank 1st slalunye lmbt.. kito nye risau tkot kne serah diri n induce sbb gdm 😅

39w. Tu pon kena induce sebab dah leaking. Kena induce 7am, bersalin 5pm. Tu pon sbb doktor pecahkan ketuban time 3cm 😂

sy brsalin tepat2 jatuh tarikh due tgh2 malam pkul 3 pecah ketuban.. pkul 12 tgh hari alhamdulillah selamt brsalin

bby sye due 25/11 /23 .. tp dye kua 10/11/23 .. sbb leaking .. n induce 3 kli ubt jln x kua ..so kne ceaser ..

40w 5days hehe mummy dah neves takut kena induce 🥹 alhamdulillah normal delivery no induce no epidural

awal 2 mnggu anak pertama due 4/5/23 tp salin 24/4/23 darah turun dulu sbb over kemas rumah nk raya