susu formula

boleh share cara nak bagi anak kembali minum susu bdn?anak saya 2bulan n skrg saya hantar ke pengasuh.pengasuh bgtau ank saya slalu mogok xnak minum susu ebm yg sy bekalkn. kalau bancuh susu formula br nak minum. skrg kalau waktu mlm saya direct brestfeeding pn dia akan tolak. sedih pulak rasa sbb hari2 curi2 masa untuk pam susu untuk bekalan ank.

5 Balas

Kenapa bagi FM kalau Ada EBM?? atau pengasuh senang nak bancuh FM daripada bagi EBM u?? Kes I pengasuh paksa bagi FM sebab X pandai bagi EBM, so I tukar pengasuh. Lagi satu, anak I pun reject direct breastfeed waktu malam dgn I sebab dia dah syok minum susu panas-panas dlm botol susu so nak tak nak I terpaksa bangun panaskan EBM I n Kasi kat dia, then dia minum. Sis Cuba try Cara itu. Cuba find out tahap kepanasan yg dia suka minum susu. Then panaskan Dalam air panas ,Kasi dia.

4y ago

sy bagi fm untuk backup sbb kdg2 klau kerja byk sy xdpt curi masa untuk mngepam.kdg2 susu dpt sikit je itu yg bekalkn skli susu fm.ni maybe dia dah rasa susu fm dia xnk lagi susu bdn 😭

Kenapa bagi FM kalau Ada EBM?? atau pengasuh senang nak bancuh FM daripada bagi EBM u?? Kes I pengasuh paksa bagi FM sebab X pandai bagi EBM, so I tukar pengasuh.

ada kemungkinan anak puan lebih berminat susu formula sebab susu sangat manis,berbanding susu badan punca terlalu awal perkenalkan susu formula...baby jadi keliru..

4y ago

oo yeke..mungkin jgk kn.buat masa skrg mmg dia xnk susu bdn.klau paksa mst menangis n mnum cket je.hmm.sy bekalkn susu fm tu sbb kdg2 time kerja byk xdpt curi masa untuk pam.nnt sy cari lagi jln ntk setle kn mslh ni

Ank sy ebm xckup suam dia xnk mnm, kne find out bby prefer ebm suam thp mana.

4y ago

cm tu ye..ok2 t sy cuba.tq ye sudi berkongsi

Dupro so far baby saya okay...