Reject susu botol

Anak saya 10 bulan..sebelum ni dia df and minum ebm waktu sy bekerja..tapi sejak masuk 10 bulan ni, ebm dia xnak, sy try bagi formula milk pn dia xnak..everytime bagi dia akan tepis botol/nk muntahkan balik susu..skrg nak direct feeding je..anyone ada same experience?apa patot sy buat? I'm a working mom..

1 Balas

Sama mcm sy tapi anak dlm keadaan begitu masa 4 bulan. Dengan pengasuh dia merengek menangis je. Saya pilih berhenti kerja. Hati sy hati tisu. Tak tenang 2 ke 3 jam kena ke rumah pengasuh susukan dia. Mungkin ada ibu lain ada cara utk usahakan penyusuan. Tapi anak puan dah 10 bulan, dah boleh makan dan minum kan. Boleh latih bagi ebm melalui botol straw.

1y ago

baik2..sy cuba..