kira gerak

Boleh share cara kira gerakan baby? Berapa minit/jam sekali nk kira tu ek.

2 Balas

Dlm setengah jam sis utk 1 kiraan...pastikan jgn lebih dr 2 jam ye kiraan gerakan baby tu...make sure cukup 10x gerakan dlm masa 12 jam..9pg - 9mlm

5y ago

Nak xnk kene alert la sis...cuba try tnda kt fon kalo xckup masa nk bkk buku pink..bkn ape, kalo kurg gerakan risiko baby terbelit tali pusat tinggi...sy pun kalo mcm waswas xckup gerakan trus g hosp utk wat ctg check jntung baby...

Doktor saya cakap kalau jarak dalam 5, 10 minit pun dikira. Janji cukup 10 gerakan dalam 12jam. Saya kadang 3,4,5 ptg dh ckup

1y ago

itulahh..kdg confuse antara penerangan nurse dgn doktor 🫠🫠🫠