Kira Gerakan Baby😍

Momies...boleh share cara kira baby gerak sbb da masuk 28 week ,,nurse bgtau da kene kira.

3 Balas

kira gerakan baby bermula dr pukul 9pg-9mlm. biasanya kalau 28w baby aktif sgt,pukul 3-4ptg pun dah cukup 10x gerakan. contohnya,gerakan pertama 9.10pg,gerakan seterusnya 15 minit kemudian,jika ada. kalau tak sampai 15 minit baby gerak dr kiraan pertama td,tak dikira ya. jarak paling rendah 15 minit sekali. mcm tu la nurse ajar sy

1y ago

Secara normal nya bby akn gerak lebih dr 10 kali sehari..mmg aktif tp yg perlu dicatat hny yg 10x tu shj dlm tempoh masa yg 12jam tu..so lau bby gerak lebih 10x itu normal …

banyak kali baby gerak sis. tp asalkan dah 10x gerak,dah ok la tu. kalau ada masalah,baby tak cukup gerak 10x. sbb tu cepat² ke hosp

Nurse saya ajar kira jarak 30 minit. Dari 9pagi ke 9malam. Boleh tanya nurse awak dia nak macam mana Sebab kadang nurse ni lain lain 😂

1y ago

Ya betul betul. Dalam 30minit tu dikira 1pergerakan. Walaupun dia gerak banyak kali time tu. Tetap dikira 1pergerakan. 😅