Kira Gerakan Baby

Mommies nak tanya.. Ada tak mommies yg kena kira 10 kali gerakan dalam masa 2 jam..? Sebab b4 ni, sy kira 10 gerakan dalam masa 12 jam (9pg-9mlm).. Tapi, sekarang bila tukar tmpt checkup (sbb planning bersalin di kampung), kena kira dlm masa 2 jam.. Ada perbezaan ke yg 12jam n 2 jam tu.. Akhir2 ni mcm susah plop nk detect bby gerak dlm masa 12jam tu.. 2 jam lagi la jenuh nk detect bby gerak.. #36weeks

2 Balas

Cuba awak refer kat sini. Semoga membantu dan semuanya selamat! 💓 https://my.theasianparent.com/pergerakan-bayi-dalam-kandungan/?utm_source=question&utm_medium=recommended

Ikut kesukaan ibu. Tapi mesti kira gerakan. Kalau baby kurang gerak pergi hospital ya. Tak boleh tunggu