Perlu Minum Susu Usia Kandung 4minggu ?

Hi , Boleh Saya Tanye ? Kalau Kandung Baru 4minggu , Perlu ke Saya Minum Susu ? Boleh Bantu Saya Cara Pjagaan Baru 4minggu Nie ..

3 Balas

Susu tinggi kandungan kalsium. Kalsium sgt penting untuk tumbuhbesaran tulang baby. Takda masalah untuk awak amalkan dari skrg. TAPI pastikan rendah kandungan gula ye 😊 Paling penting jgn skip “acid folid”. Sgt penting untuk perkembangan baby & utk mengelakkan kecacatan kpd baby. Jarakkan pengambilan “acid folid” dgn susu / kalsium sekurang2nya (2)jam.

3y ago

terima kasih awak , kongsi ngn saya

boleh aje. sy pun start tau pregnant sy bnykkan minum susu. tpi xminum susu ibu mengandung. sbb gula tinggi. sy minum susu tepung biasa jenama everyday. hb pun okey.

3y ago

kalau saya minum anmum boleh ke ?

saya pun tertanya tanya jugak ni

3y ago

haah tu lah, boleh je kot minum susu. saya bru 5minggu 3hari