Bersalin

Boleh mommy2 sekalian share pengalaman nak bersalin tak? tanda ke sakit ke?

1 Balas

Anak pertama:- 5 hari sebelum bersalin ada discharge darah setitik. Tapi tak sakit langsung. Nurse refer hosp utk cek sbb takut uri kat bawah. Alhamdulillah semua ok. 5 hari kemudian saya sakit perut jam 11 malam,keluar air sedikit. Kemas barang sampai hosp jam 12 tengah mlm. Masuk LR bukaan dah 8 cm. 12.25 bersalin. Awal seminggu dr due date Anak kedua:- Sakit perut dlm jam 7 mlm lebih. Kemas barang sampai hosp jam 9 malam. Bukaan 2cm. Pecah ketuban jam 1 pagi. Bersalin jam 1.29pagi. Jam 9 pagi dah bole discharge wad. Awal 2 minggu dr due date