Hi mommy, scan berapa kali sepanjnag kehamilan.. saya last scan masa week 11. Now dah 15w

Boleh ke saya nak scan lg ? 😂 untuk tengok baby je. Rindu.. siapa mcm saya asik nk scan je 😂#pleasehelp #firstmom #firstbaby #bantusharing

20 Balas

https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️ Banyak kaliiiii scan smpai org klinik tu kenal sgt muke aku agknya dorg pun rse nk muntah dh alih2 muke akuuuuu je 5w1d 5w2d 5w5d 6w1d 6w4d ( buka buku) 9w1d 9w3d ( repeat scan kk) 12w0d ( dh nampak gender) 15w1d 18w0d 20w3d ( scan kk) 22w+d 26w3-4d ( details +5d, 5d buat 2hari sbb baby xbg kerja sama) 28w3d ( kk) 29w2d ( emergency sbb bleeding, 2x scan perut + 1x scan atas) 29w3d ( repeat swasta sbb nk lega kn hati) 31w3d ( scan kk) Now 31w6d ... Planning 34w5d @ 1dec nanti repeat scan 5D , 36w ade dating scan FMS .. Yg saye x tanda tu semua swasta under sonobee rm28 je ade di setiap negeti n daerah tertentu

ank first rancang buat 3x scan (1st +2nd+3rd trimester) tp sempat buat 2 je, yg 3rd xdan sbb bby keluar awal😂 . tapi masa first trimester banyak kali jugak scan dkt hospital dari week 7 - 12/13 mcm tu (sbb ada bleeding) hujung 2nd trimester pun ada 3-4x jgak scan sbb doctor pelatih mintak tolong utk buat report dorang. (bkn senang nak scan byk kali dkt kk kan 😂) conclusion dia, duit banyak p la scan brapa kali nak pun..😂

heheheheheheheh saya faham perasaan Tu. saya pun firstmom hehehehe masa sebelum bersalin Tu asyikkkk nak tengok baby ...now dah bersalin baby umur 3 Bulan lebih dah..MCM sekejap jee masa berlalu...now berjauhan ngan baby sekejap pun Masih sgt rinduuuuuu 🥰

awak nak scan setiap mggu boleh, awak nak scan setiap bulan boleh. xde masalah pon. nnt 18weeks-26weeks tu boleh terus buat details scan. kalau 15weeks saya xsure boleh buat NT scan tak. boleh cuba tanya klinik swasta

saya masa duk penang tiap bulan scan, last scan masa 11week duk penang.. lepas saya balik kampung baru saya scan balik dah masuk 26week..biasa la kat kampung ni scan pun x berapa jelas x mcm dekat penang 😁 rindu tengok baby

scan tiap minggu pun boleh sis kalau duitnya ada 😁takda masalah. sy ni last scan 13w, baru scan detail minggu lepas 21w. next scan kk pulak 28w. sy rilek je as long as baby aktif, takda spotting/bleeding.

2y ago

detail scan dgn 5D scan berbeza awak. detail scan ni (scan 2d ja) mcm gmbr scan dekat kk. tapi secara detail nak tgok jantung baby ada problem tak, sumbing, kaki okay tak, tulang belakang okay tak. 5d dpt tgok muka baby

Hi sis, kami hari tu ikut advice doktor. At least once a month la kot. And selalu nya doktor yg akan scan sbb nak tau progress. Bila dah makin besar, mungkin makin kerap.

Sy setiap kali jumpa promo scan je sy pegi... Jd gian pulak tgk dia gerak2 dlm perut.. Ni nak scan 5d je xdpt2 lg sbb baby xmo tjuk muka rindu nak g scan lg🤣

Yang penting duit je sis,boleh scan dkt klinik swasta,ada duit bila2 je blh tgk bby by scan hehehe,sy scan 7w,9w,15w.21w,26w,30&33..last scan 36w🤭

saya scan last 30w ,17hb ni 36w scan dengan pakar o&g pula hehe tak sabar nak tau gender baby apa , haritu scan kat kk kabur sebab mesin lama kan ..