Ingin bertanya mengenai VITAMILK

Saya nak tanya, boleh ke pregnant 11 minggu minum vitamilk ? Pandangan ibu-ibu kat sini macam mana?

12 Balas

As a nurse i dont suggest u amik benda yang dr tak suggest . Kalau sayang badan and baby, jangan amik dulu . Banyak lagi makanan lain yang u bole makan untuk nutrition for u and baby . Elakkan la makanan nak putih2 tu apa semua . Risk maybe tak nampak sekarang but later on , we dont know . 🙏🏻

Baru² ni saya ada cuba minum vitamilk,tapi tak sesuai dgn saya sebab rasa manis. Better tanya nurse,sebab takut gdm jaa nanti. Sebelum ni saya ada terpikir nak minum jus mamariam,tapi nurse tak galakkan takut tersangkut gdm. Alhamdulillah dari awal pregnant sampai nak masuk 32w,takda gdm. 😅

Vitamilk high sugar doc kata. Takut effect pd baby. Blh berlaku kecacatan pd baby dlm kandungan. Itu risiko dia. Sbb sy kalau nak minum apa2 mmg sy pun refer doc dlu sblm consume.

Madamu pun product dia sendiri pun dia tak minum masa mengandung. Dia tak berani nak ambil risiko. Doc da inform product dia high sugar blh menyebabkan risiko pd baby.

maybe ada yang consume elok but the better suggestion is kalau mak minum susu cari yang betul betul untuk ibu mengandung 😊

mungkin ikot bdn masing2 tapi vitamilk gula tinggi , better minum calla milk sedap pon sedap hb pon maintain je

bagi saya jangan la..sebab ada orang kata tinggi gula..takot sangkut gdm waktu pregnant pulak nanti

Rasa mcm takda masalah. Ada kawan saya pregnant minum vitamilk baby ok je.

Blh,sye pun minum vitamilk juga..Alhamdulilah..Baby aktif je bergerak

kalau boleh takpayah minum. vitamilk manis takut sangkut gdm.