SUSU VITAMILK

nak tanya, ada tak sesiapa yg pernah consume susu vitamilk sepanjang pregnancy? betul ke susu tu bagus & baby jadi putih? ataupun boleh tak suggest susu yang korang consume😊#firstmom #seriusnanya

4 Balas

Maaf tak pernah dengar. Awak biasa minum susu tak sebelum ni? Sebab utama kita minum susu sebab nakkan sumber kalsium. Jadi apa2 susu pun awak boleh minum yang penting susu yang dipasteur bukan susu yang fresh baru di perah. Nak minum susu khas ibu mengandung boleh (anmum, frisomum, enfamama, etc), nak minum susu kotak full cream boleh (farm fresh, goodday, meadow, etc), nak minum susu tepung biasa pun boleh (nespray, fernleaf, everyday, etc). Your choice 😊 Macam saya memang jenis yang minum susu. Jadi saya minum macam biasa. Saya minum fullcream milk and Anmum Materna.

7mo ago

Oh really. It's new for me. My gynae never told me before.

kalau blh elakkan vitamilk sbb dia tggi gula kalau nk baby cantik mnum air rebusan bunga rose , petua mak2 sy dlu untk bby putih cantik kulit gebu tp nk mnum tu biar kandungan 5bln ke ats yee

6mo ago

sama2 awk jaga kesihatan yaa bnyk mkn buah tau and mnum air kosong 🥰

Petua yang pernah saya dengar tu, makan birdnest dan sup kacang hitam (:

Taktau lah, tapi vitamilk tinggi gula tu wak..