NAK TANYA BOLEH

Boleh ke nak tanya akak2 abang2 dalam nie sekejap boleh ke...saya non muslim tapi saya dah berkahwin tapi saudara saya pun non muslim jugak bf dia tu muslim...so sekarang dua2 belah family dia ngan lelaki tak suka diorang kahwin sebab lain bangsa dan agama mcam mana ye??? Kesian kat diorang je sbb mesej saya cakap mcam nie lelaki tu cakap"sampai nak kahwin lari"macam mana erk sbb saya dah cakap dekat saudara saya tu tak boleh sampai nak kawen lari sbb lagi menimbukan masalah besar bagi kedua2 pihak ermmm macam mana ye minta solution je nie...sbb tak faham mcam mana sebenarnya bak bagi masalah nie cepat selesai...sbb saya pun pernah kes mcam nie family tak suka terpaksa putus tapi saudara saya pun jafi mcam nie saya tak tau nak handle masalah nie???

1 Balas

dlam islam, lain agama xboleh kahwin sis. lain bangsa xpe. sis boleh mnx bf saudara sis utk jmpe org yg lebih arif bg selesaikn isu ni

4y ago

oooh hmmmm diorang dah putus dah sis seminggu yang lepas😔😔😔