nak minta pandangan dan advise

Hi mommies2 semua...saya ada masalah sikit berkenaan hal anak first saya...mcam nie waktu tu saya blom kahwin lagi and then saya pregnant kira baby tu tak ada ayah la skrang nie.. so saya minta aunty saya jaga sementara saya masih bekerja and then skrang baby saya dah 1 tahun 5 bulan mcam tu la...tapi aunty saya nak ambil dia jadi anak angkat sedangkan saya blom setuju nak bagi anak saya tu sbb saya skrang otw nak kawen...and then dia kerja jpn bila dia chat saya kat whatsapp dia cakap mcam nie nanti bila cuti datang office dia angkat sumpah untuk penyerahan anak saya kepada dia and then dia cakap jangan berangan mau ambik anak saya balik...so bila dia cakap mcam tu saya rasa mcam saya nie mak yang tak berguna bagi anak saya....saya nak pandangan atau advise dari mommies2 semua...adakah saya ada hak nak ambil anak saya tu..sbb saya tak nak menyesal bila tua nanti....saya bukan nak cakap buruk tentang aunty saya tapi aunty saya tu blom kawin dia tak rasa apa yang kita rasa bila seorang ibu sanggup bertarung nyawa nak bersalin bagi baby keluar dari perut kita...skrang nie saya tak tau apa nak buat sbb aunty saya akan buat apa saja yang dia nak....saya cakap waktu tu untuk jaga anak saya je tapi dia sampai cakap nak ambil anak saya jadi anak dia...hmmm saya dah buntu partner saya pun marah saya sbb hal nie....hmmm minta tolong ye mommies2 semua????

2 Balas

Simpan semua msg utk bahan bukti .. snng² je aunty awk tu nk ambik anak awk gunakan kuasa tmpt kerja dia

Cuba sis minta pandangan sama pakar cm lawyer ka.. Mn blh paksa2 sis bg anak cm tu sedih nya

5y ago

Tula saya pun takut mcam tu sbb saya nie sayang kat anak saya tu..lagipun aunty saya tu blom kawin lagi...risau klau jadi apa2 kan nanti saya akan cuba la sbb esok dah disuruhnya pergi angkat sumpah ingat tak mau pergi je senang nak marah marah la saya pun tak kisah sangat sbb saya pun ada hak nak anak tu kan...tq sis nanti saya cakap mcam tu hahaha biar dia tau