Mohon pencerahan

Boleh ke makan ubat tambah darah dgn air sunquick sejuk?? Ke ubat jd xberkesan?

8 Balas

Sy pun minum mcm tu sbb hb low.. Sunquick, air limau, jus delima bancuh sejuk.. Alhamdulillah hb naik ok.. Kalau boleh coffee, teh, dark coklat elakkan

sy dlu nurse yg cdgkan makan ubat mcmni nk elak loya cuma sunquick Tu bancuh kosong je xyh ltk gula BG ad rasa masam2 mcmtu xde la muntah

Boleh je mummy. Ubat jadi tak berkesan kalau ambil caffein melebihi 200mg sehari. Semoga membantu ❤️

Boleh. Just jgn minum dgn susu. Akan ada reaction nnti. Penyerapan tak optimum

sunquick ok.. susu @ apa calcium dgn koko kopi @ apa2 caffeine kena gap

Boleh je... tapi tanpa gula tau.. saya buat macam awak niii

boleh. just avoid apa2 yg ada calcium/caffeine

Boleh