Bantu saya

Boleh ke makan nenas ..? Saya hamil nk masuk 6 bulan .dan saya ingin bertanya mmg bila 6 bulan baby dh gerak atau kita blh rasa .saya selalu rasa bila bayi tendang atau tepuk saya cepat terkejut .apa perlu saya buat atau perjagaan kandungan byi nk 6 bulan

2 Balas

Boleh makan nenas. Tp kalau risau sbb pantang larang org lama, makan sikit je dulu utk buat rasa. Selagi tk ada alergik dgn nenas, boleh je makan. 6 bulan selalunya dh boleh rasa baby gerak lebih obvious. Nnt dh kena alert utk kira pergerakan baby dlm sehari. Boleh tny nurse/doktor nnt mcm mana nk kira 😊

yg dlm tin koktail tu blh ke mkn

3y ago

Boleh. Tp kalau risau makan sikit dulu, tgk penerimaan badan. Sbb kadang ada makanan yg biasa kita boleh makan pun tk semestinya badan kita terima masa mengandung.