makan nasi banyak

Boleh ke makan nasi sampai 5 6 pinggan sehari smasa mngandung? Dulu sepinggan je mkn nasi sehari.. suami pun pelik .. haha

16 Balas

Kalau 5pinggan tu nasi dia sejumput je takpe la.. 😄tapi kalau nasi macam bangla makan gdm menanti sis... Hahaha Sya pun sama masuk tm 3 sya kerap lapar sehari boleh 4x makan tapi sikit2 je syur banyak nasi sikit..

4y ago

Sy nasi bnyk klau x mkn rasa lapar je memanjang.. x mkn nasi makan nugget.. mulut ni klau x mnguyah x sah..

Wah berseleranya sis.. 😂 Tapi sis kena ubah cara pemakanan.. Baca tentang GDM atau kencing manis masa pregnant, nanti sis akan faham kenapa perlu control.. Jaga diri ya sis..semoga dipermudahkan segalanya..😊❤

Lalunya sis mkn😂 sy makan nsi sepinggn atau 2 ja..tu pun sbb suami pksa..sy mkn pagi..ptg xmkn ..mlm bru mkn plk..xda selera..sis plk trlbh slera ya😜

4y ago

Hahahah.. tu lha terlebih selera pulak..

Maaf nk tnya,sy dh 5w 1d tp kerap rsa senggugut mcm mn period,sakit pinggang,lenguh kaki..kenap ya risau plak

4y ago

Blm buka lg sb msih awl..

kurangkan kalau boleh, ganti dengan pasta or roti. makan nasi banyak sangat pun tak boleh sbb tu kanji.

Tak boleh. Nt gemuk. Susah nak turunkan berat badan selepas bersalin nnt. Amalkan pemakanan suku suku separuh.

Hihihi..bnyk nya sis.. Sya da 8bln..mkn nasi satu sendok jerk..tpi kerap gak mkn..

4y ago

Untung la sis ... Berat badan x naik sngt la nnti.. ni entah brp kilo la sy naik..

Sy nsb baik mnm ubt tmbh drh 3x sehari. .jd dari jam mmg tbatas nk mkn. .klu x pn mgkn sma😂

4y ago

Hahaha.. sy mkn ubat obimin selepas solat subuh. Kul 9 bru breakfast

klu bleh kwl sikit mknan sbb ns tu agak tggi kandungan gula...ambil kuantitu yg kerap x pe

4y ago

Tu la .. risau jgk.. tngh cuba sis hehehe

Saya dah 7 bulan skrg ni mkm nasik sekali sari je..tu pun 1 senduk lebih😆

4y ago

Untung la sis.. sy ni klau mkn spinggan x cukup asyik lapar