durian

boleh ke makan durian time mengandung ni, sya 18 week dah?

12 Balas

famly beli durian byk semua mkn sy tgk je.. semua kesian bg sy nyamah sikit mkn 2 ulas je masa tu 14w.. Alhamdulillah Skg ni 18w sama n sis.. hehe..

kalau teringin sgt boleh je mkn la seulas dua...sy masa 11 weeks hari tu pn sy mkn dua ulas..inshaAllah takde pape ..lps mkn tu minum air mineral

sbaik2nya elakkan sis..klu nk mkn pun seulas sja..hilangkan rasa t'ingin tu..sebab durian nie pnas lps tu janin msih kcil br nk mbsar

atas badan masing2, try la seulas dlu.. badan kita xsama, mcm sy makan laa bnyak mna pon xpe.. ada org seualas p0n xbleh..

Boleh, cuma jangan makan banyak sebab durian tinggi kandungan gula. Risiko kencing manis.

Boleh je sis, makan sekadar hilangkan rasa keinginan boleh. Tapi kalau banyak, tak digalakkan.

boleh..ikot ketahanan bdn masg2..sy time mengandung mkn,dlm pntg pun mkn 🙂

Boleh makan tapi sikit je hilangkan rasa teringin

Boleh tp skit je. 1,2 ulas sehari sudah memadai

Waktu mengandung dilarang makan durian