DURIAN NOW 37WEEK MENGIDAM DH 3MINGGU, ESOK DAPAT DURIAN..BOLEH KA SAYA NK MKAN PUAS2🤣😅

saya skrg 37 week baby, dah menunggu nk bersalin jer ni... mommies semua makan durian time mgandung berapa bulan @ berapa minggu time tu ya?? saya 3minggu dh mengidam durian ni...esok dpt durian, serba salah plak nk mkn..tkut...tapi nak makan🤣😅😭😭😭😭#pregnancy #mommybuntu #pleasehelp

24 Balas

Alhamdulillah terima kasih kepada yang sudi share pgalaman... saya dh makan durian smlm...8ulas terus..niat 2,3ulas jer...tahu2 mulut dah ngap 8ulas.. Lepas makan durian, saya minum air suam guna kulit durian tu... Alhamdulillah xde rasa panas badan,tido lena,baby pon still aktif... dan saya bykkan minum air... xde kejadian sakit2 perut pon xde... alhamdulillah...dh hilang dh rasa mgidam durian🤭 tapi saya suggest pada yg mmg ada kencing manis,hb, everything due to effect pregnancy...kalau boleh elakkan atau mkn sekadar seulas dua jer...sbb durian tinggi gula dan kalori juga

Saya masa baru pregnant dah makan durian, tak tahan sangat time tu😂 masa 1st trimester tu mmg selalu makan tak ingat dah berapa bijik. Alhamdulillah, ok je semua sampai skrg. Skrg ni baru 22 weeks. Mungkin lain ibu lain kot kesan dia lepas makan durian

Boleh makan tapi berpada2 sebab durian tinggi gula dan bersifat panas. Sy jenis gila durian tapi masa awal2 pregnant bau durian pun tak boleh. Dah masuk 32w baru boleh bau dan makan tapi makan sekadar nak lepaskan nafsu dan mengidam je. Utk puaskan hati

Blh mkn sis jgn mkn smpai 3/4 biji skli mkn... Mkn tu jgn cpatkn hbiskn yg sbji tu slo2 ye sis... Sya dlu pn sma mkn smpai 3 bji mentua cakap jgn gelojoh sangat.. Mn x nnti dh pntng mn boleh mkn lgi kn 😅😅

Saya makan durian time week30.. Durian fresh baru buka 3 ulas je.. Pastu malam x boleh tidur, kapanasan 🥴 Tapi kalau makan durian yg dah lama kopek then letak dlm fridge, okay sikit. 🤟🏼

sis mkn durian crepe je la selamat...sy ngidam xbrani mkn buah durian takut baby panas..mkn crepe je hahaha buat lepas rasa kat tekak...tp ikut bdan jugak klau boleh tahan ok la

Boleh makan sis, tapi berpada2 lah... Saya bru ni, mkn durian gk, nk lepaskan teringin je... Then lepas tu xde mkn dh... Jgn mkn byk sgt lah tu je...

Saya 3rd trimester makam sampai 3 biji lepastu masuk hosp sbb xrse gerak baby 😅😅. Mabuk mungkin, sampai hosp check heart beat baby semua okay

Haii Assalammualaikum Sorry kacau kat komen sini . Nak tanye kalau kencing. Berdarah bahaya tak untuk kandungan sbb da 2 kali berlaku

sy 22weeks,saya hantu durian..beli tiga kotak..satu kongsi dengan adik..satu bagi mak dan satu makan sendiri.. 😅😅😅😅😅